Kernvisie methode

Herken je dat jouw kind soms moeite heeft met leren? Dat het wél in zich heeft, maar het er niet uit komt? De Kernvisiemethode kan daar misschien de oplossing voor zijn.

Veel kinderen worden dagelijks geconfronteerd met het feit dat ze de stof die op school wordt aangeboden, zich moeilijk eigen kunnen maken. Vooral het automatiseren van de informatie lukt onvoldoende. Automatiseren is nodig om vlot te kunnen lezen, spellen en rekenen. Als dit niet lukt en het kind iedere dag het gevoel heeft niet goed genoeg mee te kunnen komen, dan wordt het kind daar erg ongelukkig van. Het zelfvertrouwen daalt en het plezier in school en leren verdwijnt uiteindelijk volledig. Dit kan zich op verschillende manieren uiten:

  • Een negatief (of minder wordend) beeld van de eigen capaciteiten;
  • Zichzelf niet leuk vinden;
  • Fysieke klachten zoals buikpijn of hoofdpijn;
  • Thuis ander gedrag laten zien dan op school;
  • Niet naar school willen.

 

Leerresultaten verbeteren

Met de Kernvisiemethode leer ik kinderen op een andere manier te leren, door juist gebruik te maken van hun talenten in plaats van te focussen op wat eerder niet lukte. Zo krijgen ze handvatten om wél goed te automatiseren en hun schoolresultaten te verbeteren.

Vaak komt dit voor bij meer- en hoogbegaafde kinderen, maar ook kinderen met specifieke leeruitdagingen zoals dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen, een negatief zelfbeeld of faalangst kan ik met deze methode weer op weg helpen. In een coaching traject van 8 tot 10 sessies, leer ik jouw kind de technieken van de Kernvisiemethode. Hierbij leert jouw kind de werking van zijn of haar brein begrijpen en leert het leertechnieken waar een leven lang van geprofiteerd kan worden.

Vrijblijvend kennismaken

Onderzoeken of dit coaching traject passend is voor jouw kind? Laten we een kennismakingsgesprek inplannen om te kijken of de Kernvisiemethode de juiste oplossing is. Ik heb er alle vertrouwen in dat we jouw kind weer op weg kunnen helpen naar betere leerresultaten en meer zelfvertrouwen. Dus schroom niet om contact met me op te nemen, ik help je graag! Vul het contactformulier in op de website of stuur een mail naar: jolein@flexjuf.nl

Meer verdiepende informatie over de Kernvisie methode? Klik hier

Informatie over de kosten van een coachingstraject? klik hier