BoomWhackers!

Hi! Ben jij ook zo enthousiast over die leuke Boomwhackers? Nou wij wel!

Eerst even een stukje uitleg.. BoomWhackers zijn kunststof buiten, met elk een eigen toonhoogte. Die toonhoogte staat op de buis vermeld, en kun je laten horen door de buis op je hand, been, tafel of grond te slaan.

De verschillende buizen zijn in allerlei verschillende sets te koop: maar welke wil je nu hebben?!

Hieronder zie je een overzicht van alle losse sets met buizen, corresponderend met de toetsen van een piano. De kleuren staan onder de afbeelding uitgelegd: daar staan de namen van de sets. Als je dus bijv. een diatonische set met een chromatische set combineert, heb je een complete octaaf te pakken, plus een extra hoge C. De BAS sets vormen samen een octaaf lager. De Treble set levert je een paar hogere tonen op.

 

Nu zijn er ook nog Octaafkapjes (zie foto). Wanneer je deze op een buis klemt, wordt de noot precies een octaaf lager. Dan is hij dus gelijk aan die noot in de BAS set.

Voorbeeld: De buis C (de lichtblauwe C) wordt met een Octaafkapje een donkergroene C.

Dit is interessant wanneer je de ‘Basic school set’ of de ‘Move & Groove set’ koopt, want daar zitten van de buizen meerderen in. Kijk maar:

Basic School Set (28-delig): Deze set bevat de groene noten. Van elke noot 2 of 3 buizen. Met de kapjes er op (die zitten in deze set al bijgevoegd) kunnen de gele noten gemaakt worden. Dus met 1 set kun je al een hele boel!

Binnenkort komt er een pagina online met links naar liedjes die met de BoomWhackers gespeeld kunnen worden. Hou je de website (en Facebook!) in de gaten?